Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/:/storage/configuration/wrappers/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/) in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 91 Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 92 Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 93 8 skäl att flytta ditt företag till Helsingborg

8 skäl att flytta ditt företag till Helsingborg

Kavalleristen Helsingborg Pressbilder

Vad kan Sveriges åttonde största stad erbjuda ett företag som står mitt i expansionsfas?

Svar: Enormt mycket.

 


 

Med ungefär 1000 nyinflyttade om året är Helsingborg en av de snabbast växande städerna i landet. Tack vare ett gott företagsklimat och med fler nystartade företag än det nationella genomsnittet, kan man säkert säga att staden attraherar kreativitet och kompetens.

Vi listar åtta skäl till varför du borde överväga att flytta företaget till Sundets pärla.

1. Du är i gott sällskap

1. Du är i gott sällskap

Några som valt Helsingborg är Peab AB, Ingka Holding BV (IKEA, IKEA IT, m fl), Ica AB, Saint Gobain Isover och Saint Gobain Ecophone, Findus, McNeil, Perstorp, Bring Frigo, Höganäs AB, Dole, DHL, Carema och Resurs Holding AB.
2. DU STÅR MITT I INNOVATIONERNAS CENTRUM

2. DU STÅR MITT I INNOVATIONERNAS CENTRUM

Skåne är en del av Greather Copenhagen, ett område som driver 75 inkubatorer, accelerator program, kluster och forskningsparker. Ett uttalat mål är att bli Europas mest innovativa region 2020. Genom Helsingborgs satsning på inkubatorer som THINK, INTERACT Sweden, PULS, E-commerce Park of Sweden, med flera, ges entreprenörer möjlighet att utveckla och kommersialisera sina idéer, vilket leder till att stärka regionens innovationsförmåga.

3. DU KAN DRA NYTTA AV ETT GOTT FÖRETAGSKLIMAT

3. DU KAN DRA NYTTA AV ETT GOTT FÖRETAGSKLIMAT

Helsingborg rankas enligt undersökningen Företagsklimat från 2017 från Svenskt Näringsliv på 13:e plats i Sverige (av 290 kommuner). Det finns idag nära 15 000 företag registrerade i Helsingborg, och under 2016 startades drygt 1000 nya företag. Ett starkt företagsklimat är avgörande för tillväxt, jobb och välfärd. Men ännu viktigare – det ger invånarna en stark framtidstro som manifesterar sig i ett aktivt näringsliv.

4. DU KAN PENDLA

4. DU KAN PENDLA

Tack vare exceptionellt goda kommunikationer har du pendlingsavstånd från i stort sett var som helst. Det är stor rörlighet i regionen och Helsingborg är naturligt Nordvästra Skånes nod, eftersom här finns en stort koncentration av arbetsplatser.

Bild: Karl-Johan Hjertström (CC)

5. DU HAR MYCKET TALANG TILL DITT FÖRFOGANDE

5. DU HAR MYCKET TALANG TILL DITT FÖRFOGANDE

Öresundsregionen har den högsta koncentrationen av högutbildade i Norra Europa. Campus Helsingborg är en del av Lund Universitet som inte bara är störst i regionen, utan som även är ett av de 150 högst rankade universiteten i världen. Med andra ord – när det är dags att rekrytera har ditt företag möjlighet att attrahera de största talangerna.

Bild: Pressbild Helsingborg (CC)

6. DU KAN NÅ DINA KUNDER ENKELT

6. DU KAN NÅ DINA KUNDER ENKELT

Kunderna är aldrig långt borta när du bedriver verksamhet i Helsingborg. Täta tågavgångar med Öresundstågen tar dig enkelt var som helst i regionen. Ska du resa längre, så avgår snabbtågen ut till resten av Sverige varje timme. Nationella flygplatsen Helsingborg Ängelholm Airport ligger lättillgängligt med maximalt 30 minuters bilresa till samtliga kommuner i upptagningsområdet. Internationella flygplatsen Kastrup ligger endast en timme bort. Dessutom är det smidigt att köra på motorvägen direkt från Helsingborgs centrum.

7. DU FÅR NJUTA AV SVERIGES KROGTÄTASTE STAD

7. DU FÅR NJUTA AV SVERIGES KROGTÄTASTE STAD

Man måste ju ha lite kul också. Helsingborg är en stad med ett vibrerande nöjesliv, restauranger i världsklass och ett brett kulturutbud. Vare sig du gillar natur, avslappning, sport, shopping eller familjeaktiviteter – här finns något för alla.

8. DU KAN FLYTTA IN DIREKT

8. DU KAN FLYTTA IN DIREKT

Kavalleristen i Helsingborg ägs av Castellum och är en anrik kontorsfastighet med hög standard som ligger vid infarten till Helsingborg. Här samlas företag som ligger i absolut framkant inom sin bransch –
flygstolen.se, Avalon Innovation, Thorn Creative Agency, JKAB Arkitekter, Konica Minolta, med flera.

Är ditt företag redo att flytta till nya kontor?

För att ditt företag ska nå sin fulla potential, så krävs det att dina anställda trivs och mår bra i sin arbetsmiljö. Castellum lyssnar på vad ni har för behov och skräddarsyr lösningar efter det. Och det behöver inte kosta mer.

Kavalleristen – en kontorsfastighet med hög standard som ligger vid infarten till Helsingborg. Här samlas innovativa företag som ligger i absolut framkant inom sin bransch – flygstolen.se, Avalon Innovation, Thorn Creative Agency, JKAB Arkitekter, Konica Minolta, med flera.

 

Välkommen att boka visning!

Åse Lundgren
Förvaltare, Kavalleristen 9
042 – 26 91 42
ase.lundgren@castellum.se

Boka visning