Warning: tempnam(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp) is not within the allowed path(s): (/storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/:/storage/configuration/wrappers/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/) in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 91 Warning: fopen(): Filename cannot be empty in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 92 Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /storage/content/02/145702/kavalleristenhelsingborg.se/public_html/wp-content/themes/bridge/functions.php on line 93 Därför är kontoret den nya framgångsfaktorn

Kontoret – den nya framgångsfaktorn

Surrar lysrören? Är köket för litet? Ljudnivån för hög? Det kanske är trångt. Svårt att hitta parkering. Eller känns det helt enkelt oinspirerande att gå till jobbet?

Hur du och dina medarbetare mår när ni kliver in på kontoret har en avgörande betydelse för företagets framgång eller fall. Det är nu vetenskapligt bevisat.

 


 

Forskning visar att den fysiska arbetsmiljön är en avgörande framgångsfaktor för företag. Hur kontoret ser ut har stor påverkan på bland annat hälsostatus, sjukskrivning, trivsel och tillfredsställelse med arbetet – samtliga viktiga faktorer för ditt företags framgång.

– Kontorets design är ett strategiskt verktyg för att uppnå framgång för företag och organisationer. Detta på grund av dess påverkan på anställdas hälsa och arbetstillfredsställelse liksom bilden av det egna företaget och arbetsgemenskapen inom företaget, säger Christina Bodin Danielsson, forskare KTH och praktiserande arkitekt på Brunnberg & Forshed Arkitektkontor.

 

 

Anställda mår bra av egen kontroll

Ett trivsamt kontor som är skräddarsytt för just din verksamhet ger inte bara positiva effekter för de anställdas vardag. Forskningsresultaten visar även att de som trivs på sitt kontor har en mer positiv bild av sitt arbete och och företaget som de jobbar för. De irriterar sig även mindre på saker som inte fungerar på arbetsplatsen.

Anställda som sitter i eget kontor eller flexkontor (där man inte har någon egen arbetsplats) mår bäst och trivs bäst med sin arbetsmiljö. Enligt Christina Bodin Danielsson beror detta på att dessa kontorstyper ger individen möjlighet att utöva så kallad egen kontroll. I ett större kontorslandskap har man inte samma möjlighet. Faktum är att Sveriges vanligaste kontorstyp, mellanstora kontorslandskap, verkar få de anställda att må sämst, mycket på grund av stök och buller.

– Jag tror starkt på lean office och projektkontor och dess tidigare förlaga kombikontor som den senare utvecklats ur ifall vi ser på teamarbete, säger hon.

 

 

Undvik snabba lösningar

Christina Bodin Danielssons forskning visar att ett välgrundat designbeslut där både val av kontorstyp och estetik vägs samman bör tillmätas större vikt än det görs i dag. Därför är det viktigt att arbetsgivare som står i färd med att bygga om eller flytta till nytt kontor bör ha resultaten från kontorsforskningen i åtanke, snarare än att leta snabba lösningar.

– Man ska använda kontoret som ett verktyg för att skapa stödjande arbetsmiljöer, säger Christina Bodin Danielsson.

 

Kavalleristen Helsingborg - Pressbilder

 

Framtidens arbetsplats är här

Det moderna arbetslivet ställer helt nya krav på både ledning, organisation och lokaler. Därför ser sig många företag om efter kontor där man kan skräddarsy lösningar som passar just den organisationen.

Men alla hyresvärdar är inte villiga att ställda upp på en renovering. Eller så blir prislappen väldigt dyr.

PSK Syd är ett innovativt företag i Helsingborg som jobbar som ett kombinerat IT- och konsultföretag mot retailverksamhet, till exempel mot bensinbolagen i Sverige. De bestämde sig för att flytta till nya kontor eftersom de började bli trångbodda och ville ha fräschare lokaler. Valet föll på Kavalleristen i Helsingborg.

 

Kontor som får både medarbetare och kunder att trivas

– Vi jobbar bättre i våra olika team. Kundansvariga sitter för sig själva, medan ritare, konsulter och utvecklare sitter tillsammans vilket skapar en bättre dialog i grupperna än på vårt förra kontor. Det är även lättare att rekrytera när man sitter i fräscha, nya lokaler, säger Andreas Andersson, VD på PSK Syd.

Men det är inte bara medarbetarna som känner av skillnad.

– Kunderna är väldigt positiva och märker att vi utvecklas som företag. De lånar gärna våra lokaler. Det blir en naturlig integration med kunderna.

 


Är ditt företag redo att flytta till nya kontor?

För att ditt företag ska nå sin fulla potential, så krävs det att dina anställda trivs och mår bra i sin arbetsmiljö. Castellum lyssnar på vad ni har för behov och skräddarsyr lösningar efter det. Och det behöver inte kosta mer.

Kavalleristen – en kontorsfastighet med hög standard som ligger vid infarten till Helsingborg. Här samlas innovativa företag som ligger i absolut framkant inom sin bransch – flygstolen.se, Avalon Innovation, Thorn Creative Agency, JKAB Arkitekter, Konica Minolta, med flera.

 

Välkommen att boka visning!

Åse Lundgren
Förvaltare, Kavalleristen 9
042 – 26 91 42
ase.lundgren@castellum.se

Boka visning